Voetreflexologie

Volgens de leer van de voetreflexologie hebben alle organen en lichaamsdelen een verbinding met bepaalde zones op de voeten. Er kan gevoeld worden welke zones gevoelig zijn en waarmee deze dus corresponderen. Door de gebieden te masseren wordt er een impuls aan dat deel van het lichaam gegeven waardoor er een betere doorstroming plaats vind. Ontspanning is belangrijk tijdens de behandeling omdat het weefsel soepel wordt en het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. 

Bij een voetreflexologie behandeling worden eerst beide voeten ontspannend gemasseerd. Daarna worden beide voeten volgens de reflexologie theorie behandeld hierbij kunt u denken aan bepaalde systemen b.v. lymfatisch systeem, spijsvertering systeem, endocrien systeem, plexus solaris (De plexus solaris behoort tot een zeer belangrijk deel van het vegetatief zenuwstelsel dat in verbinding staat met bijvoorbeeld het spijsverteringsstelsel, maag , milt, galblaas, lever, nieren en de alvleesklier). 
 
En verder zijn de organen op zich zelf te behandelen die zich systematisch op de voet bevinden. Het kan zijn dat er tijdens of na de behandeling reacties ontstaan b.v. zweten in de handpalmen, diepe vermoeidheid, verdwijnen van de pijn, huilen of onregelmatige ademhaling. Het is goed om deze te accepteren en nodig om het lichaam te herstellen.